Matens historia

Maten vi serverar på Banthai har en lång och intressant historia bakom sig.

Våra goda och hälsosamma rätter är tillagade med de allra bästa råvarorna och lagas enligt recept som är hundratals år gamla. Dessa recept har visat sig fungera som medicin för bland annat huvudvärk, sömnproblem och buksmärtor.

De huvudsakliga örterna och kryddorna som används flitigt i våra rätter är gurkmeja, galanga, koriander och basilika. Dessa har i århundraden använts i matlagning för sina antioxidantiska och antiinflammatoriska egenskaper. Örterna hjälper även till att optimera immunsystemets funktion samtidigt som de bekämpar toxiner och fria radikaler som skadar kroppen.

Andra ingredienser som vi använder oss mycket av på Banthai är kokosmjölk och paprika. Kokosmjölken har flera positiva hälsoeffekter. Bland annat bekämpar den virus i kroppen och skyddar mot infektioner. Även paprikan har många goda egenskaper. Den är en antioxidant som bland annat fungerar bakteriedödande och har goda effekter på blodtryck och cirkulation. Dessutom innehåller den mängder av vitaminer.

© Copyright 2017, BanThai